Corporate Social Responsibility


Corporate Social Responsibility


Uggerly Installation A/S hjælper med grøn energi i Burkina Faso

Madi Ouédraogo fra Burkina Faso er på en 2 måneders studietur i Danmark fra april til juni. I denne periode er han bl.a. i praktik hos Uggerly, hvor han skal lære mere om el-installationer.

Madi er daglig leder i non-profit organisationen Kologh Naba, som ligger i udkanten af Ouagadougou, hovedstaden i Burkina Faso. Associationen Kologh Naba har omkring 60 medlemmer, som arbejder med forskellige aktiviteter indenfor murerarbejde, syning, vævning, sæbefremstilling, køkken/restaurant og solenergi.

Der er ikke adgang til elektricitet mange steder i Burkina Faso. I Burkina Faso har kun 16% adgang til elektricitet fra el-nettet. I byerne er det 54% og på landet kun 2%.

Kologh Naba har installeret mere end 140 solenergisystemer på skoler i kommuner i Burkina Faso, som er finansieret af forskellige danske donorer.

Associationen Kologh Nabas egne bygninger er alle udelukkende forsynet med solenergi-anlæg. Der er imidlertid ikke noget el-net, der forbinder de enkelte anlæg, så den producerede strøm kan udnyttes optimalt. Støtteforeningen for Kologh Naba i Danmark har derfor i 2016 søgt og fået midler fra CISU (Civilsamfundspuljen – som støtter en række folkelige medlemsorganisationer, og som primært finansieres af Udenrigsministeriet) til at undersøge dels omkostningerne ved at forbinde de enkelte anlæg til et samlet net, dels hvor meget strøm, der vil blive produceret, og dels hvordan strømmen kan anvendes. I samme projekt er der bevilget penge til uddannelse af Madi, og det er derfor, han for tiden er i Danmark.

Formålet med praktikopholdet er at uddanne Madi til at kunne vedligeholde systemet i Burkina Faso. Samtidig skal han uddannes yderligere indenfor solenergi, så Kologh Naba kan komme til at spille en rolle i forbindelse med fortsat udbygning af solenergi i Burkina Faso.

Bo Reckeweg fra Uggerly Installation gav i forbindelse med ansøgningen tilsagn om at bistå med praktikopholdet og sendte en invitation til Madi til brug for visumansøgningen.

Bo arrangerede, at Madi arbejdede i ugen fra d. 24-29/4 som praktikant på boligbyggeriet Enghave Brygge i København. Her var han med til at afsluttet el-arbejdet i 44 lejligheder og starte op i nye boliger. I ugen fra d. 2-5/5 arbejder Madi hos Uggerlys samarbejdspartner KlimaEnergi med at opsætte et stort nettilsluttet solenergianlæg ved Aarhus.

Der kan læses mere om projektet på Kologh Nabas hjemmeside www.kologh-naba.org Dog er oplysningerne om solenergi desværre ikke korrekte.


Source: UggerlyInterneNyheder

Leave a comment