Føringsveje til COBRAcable omformerstation


Føringsveje til COBRAcable omformerstation


Danmark får snart sin første el-forbindelse til Holland – og det er vi med til at realisere!

I april 2019 forventes Danmarks første el-forbindelse til Holland at være klar til drift. Forbindelsen, også kaldet COBRAcable, skal bl.a. være med til at styrke el-infrastrukturen- og forsyningssikkerheden samt være med til at forhøje udvekslingen af overskydende vindenergi.

COBRAcable kommer til at strække sig fra Eemshaven i Holland til Endrup i Danmark, hvor en omformerstation hvert sted vil forbinde det almindelige 400 kilovolt AC-højspændingsnet med COBRA-kablets jævnstrømsforbindelse. Kablet kommer til at have en overføringskapacitet på ca. 700 megawatt og bliver opført som jævnstrømskabel for at minimere eventuel transmissionstab over den lange afstand (329 km i alt, hvor ca. 300 km er undersøisk).

Vores bidrag til dette spændende projekt har været at montere føringsveje i bygningerne ved omformerstationen i Endrup. Installationerne er udført med arbejdstegninger genereret af en REVIT-model. Denne procedure er en del af Bygnings Informations Modellering (BIM), hvilket er med til at give os et struktureret og optimalt overblik over installationerne – og hvis vi selv skal sige det, så synes vi også, at det er blevet ret vellykket.


Source: UggerlyInterneNyheder

Leave a comment