El-tjek

Få et grundigt og solidt el-tjek (også kendt som et El-eftersyn) af dine elinstallationer hos Uggerly Installation, og modtag en velstruktureret og punktlig elinstallationsrapport fra en autoriseret elinstallatør. Kontakt os for at høre nærmere.


325+

5-stjernet anmeldelser

Trustpilot

Elektriker som er ved at udfører et el-tjek og er ved at tjekke sikringerne i eltavlen.
Elektriker fra Uggerly Installation, som er ved at udfører et El-tjek for en kunde.
Afmåling af en eltavle ved forbindelse med el-tjek af en ejerbolig.

Få et el-tjek fra en autoriseret elinstallatør

Der er stor forskel på el-tjek. Kvaliteten afhænger af personen, som udfører el-tjekket og skal udarbejde elinstallationsrapporten.

Hos Uggerly Installation har vi altid en autoriseret elinstallatør på opgaven, når vi udfører el-tjek. Du er derfor altid sikret at modtage en gyldig, højkvalitetsrapport.

Vi sørger altid for at udarbejde din elinstallationsrapport hurtigt efter en af vores autoriseret elinstallatører har udført dit el-tjek/el-eftersyn.

Hurtig service

Alle opgaver er forskellige, men vores hurtige og effektive service er altid den samme.

Faglig ekspertise

Med over 100 års erfaring inden for faget, er vi eksperter i vores branche.

Godt håndværk

Én ting er helt sikkert – vi leverer altid stærkt og pålideligt håndværk.

Hos os er du altid i trygge hænder

Elektriker fra Uggerly Installation som er ved at tjekke en stikkontakt i forbindelse med et el-tjek.

+100

Års erfaring

Elektriker fra Uggerly Installation som er ved at tjekke en stikkontakt i forbindelse med et el-tjek.
En afmåling af en stikkontakt i forbindelse med en stikprøve af en boligs elinstallationer.

Hvad er inkluderet i et El-tjek / El-eftersyn?

I et el-tjek er der inkluderet en gennemgang af bygningens elinstallationer. Gennemgangen bliver foretaget af en af vores professionelle, autoriseret el-installatører, som omhyggeligt gennemgår kontrol af:

 • Eltavler
 • Fejlstrømsafbrydere (HPFI-relæ og HFI-relæ)
 • Materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag
 • Lavvoltsinstallationer
 • Elinstallationens dimensionering
 • Beskyttelse mod berøring med spændingsførende dele.
Elinstallatør fra Uggerly Installation som b.la. udfører el-tjek
Et billede af en elinstallatør hos Uggerly Installation som udfører el-tjek
Et billede af en medarbejder som er ansat hos Uggerly Installation

+400 medarbejdere

Hvad er et el-tjek?

Et el-tjek, også kaldet et el-eftersyn, er en gennemgang af en bygnings elinstallationer. El-tjekkets formål er at beskytte sælger og køber i forbindelse med en bolighandel. Alle bygninger som har relation til boligen, som skal sælges, skal være inkluderet i et el-tjek. Det vil sige at carporte, garager, mm. skal omfattet af et el-tjek. Derudover skal bygnings loft og kælder også være omfattet af el-tjekket. Efter vi har udført et el-tjek, vil alt fremkomme i en elinstallationsrapport, som du efterfølgende vil modtage.

Elektriker fra Uggerly Installation som udfører et el-tjek og afmåling i HFI-relæ

Få udført et el-tjek i forbindelse med bolighandel

Hvis du står overfor en bolighandel, kan det være en meget god idé at få udført et el-tjek/el-eftersyn. Et el-tjek er til gavn for både sælger og køber, og er også en forudsætning for at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Obligatorisk el-tjek for at kunne tegne en ejerskifteforsikring

Det har længe været obligatorisk at få lavet et el-tjek/el-eftersyn, hvis man har et ønske om at tegne en ejerskifteforsikring ved hushandel. Det har været lov siden den 1. maj 2012, og disse regler gør sig stadig gældende i 2023. For at der kan tenges en både en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Hos Uggerly Installation kan vi udføre el-tjek og elinstallationsrapporter. Med et el-tjek og en elinstallationsrapport kan du være på forkant med de fejl og ulovlige elinstallationer, som kan udføre en risiko for brand. Derved kan du øge sikkerheden og mindske den økonomiske risiko ved at få udført et el-tjek / el-eftersyn.

El-tjek/el-eftersyn giver beskyttelse til sælger og køber

Et el-tjek i forbindelse med ejerskifte er til gavn for både sælger og køber. Sælgeren kan fraskrive sig alt ansvar for fejl og mangler på husets elinstallationer, og køberen kan flytte ind i et mere sikkert hjem. Størstedelen af elbrande i hjemmet forekommer fra ulovlige og gamle elinstallationer, så det er ikke blot i forbindelse med huskøb, at et el-tjek er god investering.

El-tjek fra en autoriseret elinstallatør med garanti

Vi er en del af TEKNIQs forsikringsordning, som dækker skader helt op til 100.000kr, når vi udfører arbejde. Det vil sige at når vi udfører EL-tjek / EL-eftersyn, er du altid forsikret. Skulle der være komplikationer, kan du vi dig sikker på at du altid er i trygge hænder hos Uggerly Installation.

El-tjek af andelsbolig

Et el-tjek i andelsbolig foregår på samme facon som en ejerbolig. Det er også en god idé at få laveret en gennemgang af din elinstallationer i din andelsbolig, hvis du står overfor et køb eller salg.
Flere andelsboligforeninger har gjort et el-tjek til et krav i forbindelse med køb af en andelsbolig. Husk at være opmærksom på, om du skal have lavet et el-tjek af andelsboligen, så du undgår mange ekstra mangler og omkostninger.

Bliv ringet op

* Ved akutte henvendelser, bedes du ringe direkte.
Henvendelser behandles man-fre 07:00-15:00

Bestil EL-tjek og
VVS-tjek samlet

Vi tilbyder både EL-tjek og VVS-tjek. Det vil sige at du kan få en samlet vurdering og gennemgang af dine elinstallationer og VVS-installationer.

I en andelsbolig er det især ofte et krav at få lavet både et EL-tjek og et VVS-tjek, hvor du med fordel kan samle det hos Uggerly Installation.

Udfyld kontaktformularen for at bestille både EL-tjek og VVS-tjek, så ringer vi til tilbage hurtigst muligt. Du er også meget velkommen til at ringe til os direkte, så kan vi sammen finde den bedste tid, som passer dig.

+350 medarbejdere

Et VVS-tjek, hvor en VVS-installation bliver tjekket af en VVS-installatør fra Uggerly Installation.

Brede Kompetencer


+350 medarbejdere

Et VVS-tjek, hvor en VVS-installation bliver tjekket af en VVS-installatør fra Uggerly Installation.
Elektriker fra Uggerly Installation med værktøj i en kundes ejerbolig.
Elektriker der er ved at finde sin værktøjskasse i sin bil. Han holder i en kundes indkørsel.

+100

Års erfaring

Elektriker der er ved at finde sin værktøjskasse i sin bil. Han holder i en kundes indkørsel.
Et closeup af et logo af Uggerly Installation på et par arbejdsbukser

Lovpligtigt el-tjek i forsamlingslokaler

Det er lovpligtigt at få udført el-tjek af elinstallationerne i forsamlingslokaler, hvor der er kapacitet til mere en 150 mennesker. Udover elinstallationerne, skal nød- og panikbelysninger også tjekkes. El-tjekket skal udføres hvert 2. år og skal kunne dokumenteres med en el-sikkerhedsattest.

El-sikkerhedsattesten skal ophænges, så den er tilgængelig for alle som benytter forsamlingslokalet.

Har du brug for et lovpligtigt el-tjek? Kontakts os i dag for at høre nærmere.

Autoriseret VVS-installatør fra Uggerly Installation.
smilene medarbejder fra Uggerly Installation.

+350 medarbejdere

Ofte stillede spørgsmål
vedrørende El-tjek

Her kan du få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi får i forbindelse med el-tjek.

Find Svar på alle
Spørgsmål her

Et el-tjek udføres for at beskytte sælger og køber i forbindelse med et salg og køb af en fast ejendom. Et el-tjek kan også udføres for at gennemtjekke gamle og slidte elinstallationer, eller i lovpligtige hensigter, som f.eks. i forsamlingshuse med kapacitet over 150.

En elinstallationsrapport er et led i huseftersynsordningen. En elinstallationsrapport er produktet af et el-tjek, hvor bygningens elinstallationer gennemgås. Elinstallationsrapporten indeholder informationer om ejendommens elinstallationer og bliver udarbejdet af en autoriseret elinstallatør. I rapporten vil der fremgå:

 • Oplysninger om ejendommens elinstallationer
 • Den autoriserede elinstallatørvirksomheds kontaktoplysninger
 • Resultaterne af el-tjekket. Her vil der fremgå karakter til de eventuelle fejl som er blevet fundet på elinstallationerne.
 • Hvad der er blevet adskilt under gennemgangen.

Rapporten bliver skrevet i et særligt skema, som er udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen.

Ved et el-tjek bliver bygningens elinstallationer tjekket. Det sker stikprøvevis, og hele gennemgangen sker visuelt, hvor vi anvender vores egne tekniske redskaber som autoriseret elinstallatør til at udføre el-tjekket. Der bliver foretaget kontrol på:

 • Eltavler
 • Lavvoltsinstallationer
 • Beskyttelse mod direkte og indirekte berøring med spændingsførende dele
 • Fejlstrømsafbryder (HPFI-relæ og HFI-relæ)
 • Materiale bag stikkontakter, lampeudtag og afbrydere

Følgende skal ikke tjekkes ved et el-tjek:

 • Hårde hvidevarer mm.
 • Forhold som ælde og slid, hvis installationerne ikke er beskadiget
 • Dele af elinstallationerne, hvor det ikke er muligt at få adgang.
 • elinstallationer som er uden for selve bygningerne
 • Energiproducerende anlægskomponenter og interne ledningsforbindelser, som fx paneler, invertere og DC-ledninger til solcelleanlæg.

Der er ingen forskel på et el-tjek og et el-eftersyn. Kært barn har mange navne, hos Uggerly Installation. Nogle virksomheder adskiller et e-tjek og et el-eftersyn efter størrelsen og omfanget af opgaven. Men hos os for du altid den samme professionelle omhu, uanset om du henvender dig med et el-tjek eller et el-eftersyn.

Et el-tjek er gyldig i 1 år. Du får udleveret en elinstallationsrapport, som vil være gyldig i et år efter udført el-tjek.

Ja man skal have en elinstallationsrapport for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Det har været obligatorisk siden 1. maj 2012, at man får udført et el-tjek og derved får en elinstallationsrapport for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Dette er del af huseftersynsordningen, hvor det er obligatorisk at man både har en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Hvis du ejer en boligen og har skrevet under på en købsaftale, skal du som ejer selv betale for udbedringen af eventuelle ulovlige elinstallationer. Derfor er det meget vigtigt at få udført et el-tjek, og tegnet en ejerskifteforsikring, hvis muligt.

Selvom en ejerskifteforsikring koster en engangsbetaling, er det en brøkdel af hvad man kan komme til at hæfte for ulovlige elinstallationer, som ikke blev fundet under el-tjekket.

Prisen på et el-tjek afhænger af Husets størrelse og hvor i landet bygningen er placeret. Et større hus/bygning, som er meget omfattende vil koste mere at få udført et el-tjek på. Prisen på et el-tjek for os starter på omkring 1.000kr, men vi er altid klar til at lave en fast pris, hvis du kontakter os via vores kontaktformular eller på telefon.

Man kan få foretaget et el-tjek i alle typer af boliger, f.eks. både ejerboliger og El-tjek andelsboliger. Dog hvis formålet er at få udarbejdet en elinstallationsrapport, er det hovedsageligt i ejerboliger, f.eks. enfamiliehuse, ejerlejligheder, sommerhuse og landbrug uden landbrugspligt.

Vi udfører el-tjek i Nordjylland, Østjylland, på Fyn og på hele Sjælland. El-tjekket udføres b.la. af vores elektrikere i Aalborg, i Aarhus, i Odense, i København og på Frederiksberg.

Et el-tjek bliver vurderet ud fra en karakterskala. Karakterskalaen som du modtager i din elinstallationsrapport efter et udført el-tjek, er let at læse. Skalaen er inddelt i farver, således:

 • Gul – Risiko for stød. Dette omfatter elinstallationer, som indebærer en risiko for elektriske stød
 • rød – Risiko for brand. Dette omfatter ulovlige elinstallationer, som bærer en risiko for brand.
 • Sort (Forbudstegn) – Ulovlig elinstallationer. Dette omfatter elinstallationer, som ikke lever op til de standarder og lovkrav, der gjaldt, da elinstallationen blev udført
 • SORT (spørgsmålstegn) – Elinstallationen skal undersøges nærmere. Dette omfatter elinstallationer, som skal undersøges nærmere, for at vurdere, om det er en fejl.

Har du spørgsmål til din elinstallationsrapport, er du altid velkommen til at kontakte os. Så vil en af vores autoriserede elinstallatører med glæde hjælpe dig.

Alle bygninger som har en relation til boligen, skal tjekkes. Det vil sige at garage, carport, cykelskur, brændeskur mm., som har elinstallationer skal være omfattet af et el-tjek.

Næsten alle rum skal tjekkes ved et el-tjek. Følgende beboelsesrum skal tjekkes: Entré, Køkken, Soveværelse, hobbyrum, spisestue, badeværelse og lignende rum.

Derudover skal alle disse øvrige rum også tjekkes: toilet, sauna, loftsrum, skunkrum, cykelskur, brændeskur, redskabsrum, carport og garage.

Formålet med et el-tjek og en elinstallationsrapport, er at få en fornemmelse af husets og elinstallationernes tilstand. Som sælger er det et krav at have både en elinstallationsrapport og en tilstandsrapport for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Derved kan du fraskrive dig en del af dit ansvar for eventuelle fejl og mangler som fremgår i rapporterne.

Forskellen på en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport er rapportens fokus og hvem som udarbejder rapporterne.

En tilstandsrapport beskriver bygningens stand, hvor der bliver sammenlignet med samme typer af bygninger og alder. Rapporten beskriver kun skade, som nedsætter bygningens funktion og værdi, og tilstandsrapporten skal udarbejdes af en beskikket bygningssagkyndig.

En elinstallationsrapport er en gennemgang af bygningens elinstallationer og skal udføres af en autoriseret elinstallatørvirksomhed, som f.eks. Uggerly Installation.